Nieuws en links over autisme


Nieuws

* Tijdens deze intense Corona-periode blijft ASSpiratie open. De gesprekken kunnen doorgaan op een veilige online manier: via videobellen of via mail. Daarnaast bied ik ook wandelgesprekken aan; we wandelen samen in de natuur en we spreken op voorhand het startpunt van de wandeling af.


* Boek: "Opvoeden en autisme, een inspiratiegids voor ouders" - uitgeverij ACCO: 

"Boeiend boek over het opvoeden van kinderen met autisme, dat vertrekt vanuit het voelen-denken-doen. Geschreven en gecreĆ«erd door enkele wetenschappers verbonden aan KUL Leuven, getuigenissen van ouders en thuisbegeleidingsdiensten. Boordevol praktische tips en oefeningen voor iedere ouder of lezer."


* Pannenkoekenhuisje 't ASS in het Tivoli Park Mechelen:

"Mooi initiatief dat mensen met autisme de kans geeft om te werken in het reguliere arbeidscircuit en bovendien hebben ze super lekkere pannenkoeken!" 't ASS is een tewerkstellingsproject van VZW De Krone voor personen met autisme.

* Voor meer nieuws, volg de Facebook-pagina van ASSpiratie.

links naar organisaties die rond en met autisme werken


Links


Hieronder vind je enkele websites van organisaties die heel wat kennis en ervaring hebben met autisme. Zij bieden o.a. activiteiten, ontmoetingsmomenten, informatie over ASS en vormingen aan.

Autisme Centraal: www.autismecentraal.com

Vlaamse Vereniging voor Autisme, VVA: www.autismevlaanderen.be

VZW Participate!: www.participate-autisme.be

PASSgroepen: www.passgroepen.be